Därför blir trädgården snygg med dekorsten

Dekorsten är fantastiskt att använda för att få en snygg trädgård som även är lätt att sköta om. Vilken typ av dekorsten du ska välja beror på vilket intryck du vill att trädgården ska ge. Du kan mixa olika typer av dekorsten för att skapa olika intryck.

Om du vill ha en trädgård som både är snygg och lättskött är dekorsten ett väldigt bra alternativ, köp dekorsten och gör din trädgård stilren. Med dekorsten kan du både smycka och göra din trädgård lättare att sköta om. Genom att kombinera marksten och plattor kan du skapa en trädgård som är full av liv. Det finns dekorsten i olika fraktioner och stenmaterial. Du kan exempelvis välja mellan marmorkross, natursingel, skifferkross och granitkross. Dekorsten är perfekt att använda för att göra avgränsningar för rabatter eller gångar. Det går även bra att lägga dekorsten intill husväggen för att få ett snyggt intryck.

“Det är fint att växla mellan material och skapa en variation och det ger en fin kontrast till det gröna.” Läs mer här

Välj dekorsten efter tycke och smak

Du kan med fördel lägga dekorsten istället för gräsmatta för att få en levande yta som dessutom är väldigt lättskött. När du lägger dekorsten är det bra att ha en fiberduk under för att minimera risken för att behöva rensa mycket ogräs. Vilken dekorsten som du ska välja beror på vad du har för smak. Att matcha dekorstenen med en mur eller trappa skapar en fin helhet. En del föredrar att blanda material och stilar för att få en mer spännande trädgård. Det är dock viktigt att planera innan för att få ett bra resultat.