Fixa trädgården inför sommaren

The sun is shining, the weather is sweet. Make you want to move your dancing feet… sjöng Bob Marley, och bara av den lilla textraden vaknar sommarkänslorna till liv.

Och vet ni, nu är det inte långt kvar. Runt hörnet väntar våren och snart kommer solen att skina på en blå himmel medan det Svenska folket kommer att dansa igen. Men innan våren tar över, finns det mycket som ska fixas! Vadå för något? kanske ni undrar, och svaret är så klart att snygga till trädgården, och få den riktigt shabby chic!

Trädgårdens trender 2013

På våren får man äntligen börja fixa och dona i buskarna inför sommaren. Man vill ju göra det så mysigt som möjligt när sommaren väl kommer. Det ska handlas snygga möbler för utomhusbruk, planteras blommor och så mycket mer. Men vad är egentligen trenderna för trädgården 2013?

  • Blanda blommande växter med ätbara, till exempel smultron och jordgubbar. Lek med buskarna, och var inte rädd för att de inte ska ”passa ihop” – det gör de!
  • Bland den stora blandningen är det riktigt snyggt att slänga in en liten detalj, kanske en ekorre av trä?
  • Leta fram din inre nörd och plugga på! Det är nämligen väldigt hett att vara allmänbildad just nu, och att kunna prata om sin trädgård och förklara dess innehåll är minst lika viktigt som att den är snygg!
  • Tagetes är en väldigt populär växt, och bör finnas i allas trädgårdar i vår. Den är både tålig och ätbar – och doftar ljuvligt!
  •  Använd växterna som snittblommor. Riktigt trendigt är det att placera dem i en genomskinlig vas (eller ännu bättre en ljus vinflaska)
  • För att få till en riktigt shabby chic trädgård behövs självklart svarta blommor.
  • Dina trädgårdsmöbler är självklart lika viktiga som växterna. Var nog med att de passar in på just din trädgård.
  • Köp hem odlingspaket! De är fantastiskt snygga och ger en väldigt ”gammaldags-men-trendig”-känsla. De innehåller också allt du behöver för en kryddblandning.
  • Sista detaljen för den perfekta trädgården? Häng blommorna i en plåtkruka! Så snyggt, så trendigt – så shabby chic.

Nu är det bara att börja med förberedelserna och vänta in alla fantastiska sommarkvällar som trädgården kommer att ge! Glöm inte heller att köpa in en radio, så ni kan lyssna på Bob Marleys strålande musik.