Så fräschar du enkelt upp i köket

Köket är ett rum som det spenderas mycket tid i. Att vilja göra om och få en förändring är inte konstigt. Men du behöver inte göra en helrenovering för att få ett nytt kök utan du kan göra underverk med små medel.

Om du drömmer om att renovera köket men av olika anledningar inte kan genomföra en större renovering finns det enkla och bra åtgärder som kan ge dig ett helt nytt kök. Det finns massor som du kan göra med enkla medel. Att byta köksbänkskiva är en enkel åtgärd som kan ge köket ett helt nytt utseende. En funktionell och bra köksbänk behöver en snygg bänkskiva. Det finns massor med valmöjligheter när det kommer till köksbänkskivor. Det finns bänkskivor i flera olika material och prisklasser.

Skapa kontraster med olika material

Kontraster och naturnära är några av kökstrenderna 2022. Du kan genom valet av bänkskiva skapa kontrast i köket. Att välja en bänkskiva i natursten som har mönster och starka färgskiftningar kan ge köket en ny identitet. Om du vill jobba mer med kontraster kan du tänka blankt mot matt och luckor i trä mot en rostfria detaljer. En annan trend är personliga kombinationer. Du kan med fördel kombinera olika material och texturer för att skapa ett personligt kök. Våga vara lite lekfull och bryt av med olika färger, material och former. Trä är ett material som är väldigt trendigt i år och som går hand i hand med den naturnära trenden. Även natursten är en stor trend.

Måla om och byt handtag

Förutom att byta bänkskiva kan du måla om eller tapetsera i köket, det är ett enkelt och roligt sätt att snabbt få en förändring. En annan färg kan skapa en helt ny stämning i rummet. Du kan måla väggarna men även skåpluckor och lådor om det är möjligt. Du kan också byta ut knoppar och handtag, det kan göra stor skillnad. Knoppar och handtag sätter stilen i köket. Fundera över vilken stil du vill ha och välj sedan utifrån det. Om du har utrymme kan du göra en egen köksö. Det är inte bara praktiskt utan ger även en känsla av lyx.