Så lyckas du med inredningstrenderna 2023

Varje år är det härligt att spana på de nya inredningstrenderna som kommer. Kontrastrik inredning, retro och naturmaterial är något som präglar inredningen 2023. Att plocka in nya trender i form av olika nya inredningsdetaljer är bra för att snabbt uppdatera hemmet.

Med ett nytt år kommer även nya spännande inredningstrender. Allt som har hänt de senaste åren har präglat inredningen och även trenderna som syns 2023. Tre ledord att utgå ifrån detta år gällande inredning är glädje, retro och lekfullhet. När du ska uppdatera ditt hem med nya inredningstrender är det perfekt att byta ut olika inredningsdetaljer. Du kan handla inredningsdetaljer till ditt hem enkelt och smidigt på nätet. Inredningsdetaljer som textilier, lampor, väggdekorationer och fina förvaringsburkar gör mycket om du placerar ut dem på rätt ställen i hemmet.

Inredningstrender 2023:

  • Kontrastrik inredning
  • Böljande former
  • Naturmaterial av olika slag och texturer
  • Retroinredning
  • Mycket mönster

Våga inreda med färg

Färg är en av det stora inredningstrenderna 2023. Det finns flera starka trendfärger och några av dem är blått och rött. Dessa färger kan poppa i din inredning och göra den levande. Tänk dig mindre inredningsdetaljer som en pläd, lampa eller en ny poster i en eller flera starka färger för att fräscha upp inredningen. En annan färgtrend detta år är mjuka och varma toner av exempelvis persika. Rosa och orange är en färgkombination som du också kan satsa på. Även mörka toner är trendigt och något du med fördel kan plocka in i inredningen 2023.

Inredning från förr

Det är mycket retro i inredningstrenderna som kommer 2023. Det finns både 70-tals vibbar, influenser från 80-talet och även mycket lekfullt från 90-talet. Retrotrenderna detta år handlar mycket om att plocka in det trygga som fanns förr i tiden och matcha det med dagens trender. Du kan tänka färgade glas, runda och lekfulla former samt en del inslag av rotting.

Mönster och naturmaterial är hetare än någonsin

Om du älskar mönster är detta inredningsår för dig. Blommönster följer med från föregående år, ränder gör comeback och grafiska mönsterbilder samt lappteknik är hetare än någonsin. Naturmaterial är något som i princip aldrig går ur tiden. Satsa på ull, kashmir, trädetaljer och läder när du ska välja naturmaterial för året. Inredningen 2023 ska gå åt det mjuka och taktila hållet och där kan naturmaterial och olika texturer bidra med mycket. Ett rum som du kan inreda med naturmaterial som trä är badrummet där även mosaik och terrazzo funkar perfekt.

Plocka ut favoriterna

Inredningstrenderna 2023 går även åt det kontrastrika hållet. Mixa material och olika färger för att göra din inredning spännande. Strikt mot stökigt, vintage mot nytt och mjuk mot hårt. 2023 är året du kan ta ut svängarna och vara mer modig i din inredning. Tänk på att bara uppdatera ditt hem med inredning som du tycker om och som tilltalar dig. Plocka russinen ur kakan och välj det som du gillar allra mest. Det du kan undvika detta år är att inreda för homogent. Alla möbler och inredningsdetaljer behöver inte matcha eller ha samma ton.