Så får du shabby chic-stil hemma

Shabby chic är en inredningsstil som präglas av vitt, pasteller, kantstötta möbler och blommiga detaljer. Tänk på att det inte finns några speciella regler för hur du ska inreda ditt hem. Gör inredningen personlig genom att ta ut svängarna och gå på magkänslan.

Väggar, golv och tak är grunden i hemmet och avgör i mångt och mycket vilken känsla hemmet ger. En chabby chis-stil präglas av olika nyanser av vitt, patinerade möbler och slitna inredningsdetaljer. Om du vill ha en chabby chic-stil hemma är trägolv som ger en romantisk och lantlig känsla perfekt. För att få det kan du välja att renovera och slipa ditt nuvarande golv. Du kan se priser för golvslipning här. Priset varierar beroende på hur stor yta som ska slipas.

Välj ytbehandling till ditt slipade golv

När du väljer att slipa golvet är det möjligt att själv bestämma vilken ytbehandling du vill ha. Vilken ytbehandling du väljer påverkar hur slutresultatet blir. Du kan alltid be om tips och råd om du är osäker. Att renovera golvet istället för att köpa nytt går helt i linje med shabby chic. Ett tips är att få golvet att se rustikt och lantligt ut för att få den rätta känslan.

Kantstötta möbler och blommiga detaljer

Att låta detaljerna skapa helheten i ditt hem är en väldigt bra idé oavsett inredningsstil. När du vill ha en mer shabby chic-stil hemma är det än viktigare att tänka på detaljerna. Satsa på ljusa färger i inredningen. Vita nyanser och pastellkulörer är perfekt. Blommigt är också något som du verkligen kan använda för att skapa den rätta känslan. Det är perfekt att använda en ljus bas som du sedan kombinerar med blommiga textilier och rustika detaljer. Slitna möbler är också något som går i enlighet med shabby chic-stilen. Satsa på kantstötta möbler, sådana kan du enkelt hitta på loppisar. Där kan du även finna riktigt bra rustika romantiska inredningsdetaljer som passar perfekt ihop med shabby chic-stilen.

Ge dig fritt spelrum

När du ska inreda ditt hem är det bra att inte låta dig styras av konventionella inredningsnormer. Tänk istället utanför boxen och gå på känsla. Att exempelvis stapla upp gamla resväskor på varandra för att skapa ett nattduksbord är sådant som sätter en intressant prägel på hemmet. Du kan hämta inspiration från andra inredningsstilar för att du ska få ditt drömhem.