Lättskött trädgård med badtunna

Med lite planering och en del arbete kan du skapa dig en lättskött trädgård med både pool och blommande växter. Men det är hög tid att börja nu.

Det är vår och det är hög tid att planera vad du vill odla och plantera i din trädgård – så att växtligheten hinner ta sig och stå i full blom när sommaren kommer. Det gäller också att bestämma om detta år ska bli det året ni skaffar badtunna, för både hetta och svalka. På  https://svenskabadtunnor.se/badtunnor-1/vedeldad-badtunna/

En trädgård för lata sommardagar

Vill du ha gott om tid för att ligga i hängmattan, sova i favoritsolstolen samt dricka iste under äppelträdet. Ja, då behöver du en lättskött trädgård som inte kräver så mycket arbete. Det får du genom att ta till knep och se hur andra gör.

Ett knep för att göra det lättare för sig själv är att ha saker lite samlat i trädgården. Rabatterna på ett ställe, krukorna ihop. Det blir väldigt mycket lättare när du ska vattna – Expressen

Lättskötta blommor som doftar

Blommor som är lättskötta är bland annat pioner. Dessutom är de fina och mångåriga. Med andra ord får du mycket blommor för pengarna när du köper pioner att plantera i trädgården. Gammeldags rosor, som vit buskros, är en annan enkel växt som blommar och doftar riktigt gott. Det du behöver tänka på är att de planteras fritt på en riktigt solig plats i din trädgård.

Mer trädgårdstips går det att få här och här. Bland annat handlar det om att samla all trädgårdsinspiration du hittar och göra en moodboard, det ger dig en känsla av vad för trädgård du faktiskt vill skapa.