Köp gardiner online och spara pengar

Nya gardiner är ett fantastiskt sätt att ge rummet nytt liv. Gardiner med färg och mönster kan skapa stor förändring utan att du behöver göra särskilt mycket. Allt du behöver göra är att planera gardinköpet, kontrollera måtten samt välja färg och mönster noga. Om du handlar online kan du ofta spara en del pengar.

Om du vill ha förändring hemma finns det mycket du kan göra. Du kan renovera om, måla om eller köpa nya möbler. Dessa förändringar kostar dock en hel del pengar vilket gör att många avstår från dem. Som tur är finns det en många budgetknep som kan förändra inredningen utan att göra hål i plånboken, exempelvis nya gardiner. Här hittar du de bästa tipsen när du ska köpa nya gardiner.

Få bättre priser & utbud online

På nätet finns det ett brett utbud av snygga gardiner och priserna är dessutom oftast bättre än i butik. Hos Nordisk Textil kan du handla gardiner online till ett bra pris. Här hittar du vackra gardiner för alla rum och smaker. På deras hemsida kan du bland annat beställa följande:

  • Barngardiner
  • Hissgardiner
  • Gardinkappor
  • Spetsgardiner
  • Linnegardiner
  • Panelgardiner

På hemsidan hittar du även mycket användbar information om vad du bör tänka på innan du köper gardiner online. Bland annat kan du läsa mer om gardinlängder, gardinfållar och vad du bör tänka på när det gäller val av färg.

Dubbelkolla alltid måtten

Innan du klickar hem dina gardiner online är det viktigt att du är säker på måtten. Att beställa fel längd är ett vanligt misstag som lätt kan undvikas. Bredden på gardinen beror främst på hur brett fönstret är. Längden på gardinen beror på avståndet mellan golvet och gardinstången. Även dina personliga preferenser avgör måtten för gardinen. En tumregel är att gardinen ska sluta cirka 1,5 cm från golvet, men vissa gillar när gardinen når hela vägen ner till golvet. Långa gardiner är särskilt snyggt med skira och ljusa tyger. Med ett måttband kan du enkelt mäta själv hur mycket tyg som behövs. Tänk på att även räkna med gardinfållen som brukar vara cirka 10 centimeter. Det finns även vissa standardlängder på gardiner. De vanligaste är 300, 260, 250 och 240 centimeter.

Tänk igenom färg- och materialval

Färgvalet på din gardin beror på dina preferenser samt övriga inredningsdetaljer i rummet. Ett tips är att välja en gardin i samma nyans som andra textilier i rummet, exempelvis lampskärmar, fåtöljen eller kuddar. Matcha även gardinen med väggfärgen och skapa konstraster. Om väggen är ljus kan det vara fint med en starkare eller mörkare färg som bryter av. Eller varför inte välja en av årets trendfärger, exempelvis gulgrönt eller bärnsten? Anpassa efter rummets karaktär och ta gärna ut svängarna. Gardiner är ett utmärkt sätt att experimentera med inredningstrender utan att göra för stora förändringar hemma.

Färgvalet bör även anpassas utifrån vilket rum det är. Barnrum, vardagsrum, badrum och kök har olika behov. Ta även hänsyn till materialvalet för de olika rummen. Spets och andra skira material passar oftast mycket bra i köket och andra rum där ljusinsläpp är fördelaktigt. I sovrummet är det dock bättre med tjockare gardiner som stänger ute ljuset. Det finns även många fina mönster som kan ge rummet en charmig karaktär.