Så inreder du våren 2018

Våren 2018 bjuder på flera olika stilar. Det innebär att nästan alla kan hitta något som du gillar. Och du behöver inte köpa en massa nya saker, det kan räcka med att måla om och köpa några få grejer, som sticker ut och förändrar energin i hela rummet.

Vi på Hanssons älskar inredningstrender, men vi vill också slå ett slag för hållbarhet. Det är inte hållbart att byta ut hela sin inredning varje år. Om du vill ha ett trendigt hem i år kan du surfa in på Studio Atelier. Där hittar du bl.a. kuddar och förvaringslådor i vårens stora trendfärg rosa. Köper du några rosa prylar, och målar väggarna i ett rum i caffe latte eller någon liknande nyans, samt ställer in några stora gröna växter, då har du inte bara ett rum som känns helt nytt. Du har också ett rum som är helt rätt 2018.

Detta är hett och rättRosa kuddar på säng

Förutom rosa, caffe latte och stora gröna växter är det också mycket annat som är inne 2018. Som vanligt kan man också hitta en hel del kontraster. Å ena sidan, skriver GP, är terrakotta och murrigt 70-tal helt rätt. Å andra sidan finns det enligt samma tidning en mottrend – downsizing. Den handlar om att skala bort det onödiga, och färgskalan består av grått, beige och mjuka pasteller. Vill du ha inspiration kan du kolla in Studio Ateliers prylar för barnkammaren.

Sköna Hem lyfter fram växter, caffe latte och brunbeige, men skriver även att de senaste årens stora trendmetall mässing får sällskap av silver. Det blir även viktigt att vara unik och skapa en personlig stil. Så plocka fram de ärvda grejerna, och leta efter nytillskott på loppisar och på nätet. Elle Decorations bloggare Daniella Witte är inne på samma spår när hon säger att vi längtar efter handgjorda saker. De behöver inte vara perfekta, snarare tvärt om.

De flesta nybyggda bostäder präglas av en öppen planlösning, men hur gör man om man inte trivs med det? Lösningen stavas rumsavdelare, i form av skärmväggar, draperier och annat som gör det möjligt att skapa ett rum i rummet.