Höstens inredningstrender 2017

 

Nu är hösten här och sugen för att inreda faller på hos många. Efter sommaren vill man oftast ha lite nystart och satsa på mer mysig inredning, eftersom att hösten är en mysig årstid. Höstens inredningstrender syns redan i inredningsbutikerna. Nu är det naturmaterial, metall, vintage och mönster som sticker ut extra mycket.

Vi har tidigare skrivit om vårens inredningstrender 2017. Men nu är det höst och trenderna förändras efter årstid också, inte bara år efter år. Här skriver vi om de hetaste inredningstrenderna i höst.

Naturmaterial och jordnära färgerpexels-photo-172289

Vi ska ha massor av naturmaterial i våra hem, en trend som nu hängt med ett tag. Och naturmaterialen skiljer sig åt. Det gäller allt från ljust obehandlat trä, linnetyg, läder och stengods till möbler i mörkt åldrat trä. Detta får man gärna kombinera med möbler och annan inredning eller väggar i jordnära färger. Tonerna passar verkligen bra med naturmaterial och är allt från grått, vitt, beige och brunt. Men något annat som också är superinne är gul färg. Men inte klargul färg, utan en sådan i en jordigare och dovare färg.

Blanda metall med mjukt

Stora ytor i metall är något som vi ser mycket av i höst, men också detaljer i metall. Årets metalltrend sägs vara mattsvart stål, men också guld och varm mässing syns i många butiker. Till detta får man gärna bryta av med mjuka detaljer, som sammet och annat tyg. Färgglada mönster är också helrätt i höst, med allt från blommor och blad till fåglar.

”Hos Jotex hittar vi bland annat geometriska former, ränder, bohemiska mönster och stora blommor, medan tropiska mönster, djur och djungeltema är stort hos Ikea”, skriver ElleDecoration.