En lättare vardag

Ordet livspussel har de flesta hört flera gånger vid det här laget, och det är lätt att känna igen sig i den problembeskrivning som finns inbakad i ordet. Det är svårt att hinna med allting som man vill göra: engagera sig i en förening, skjutsa barnen till olika aktiviteter, odla egna tomater m.m. m.m. Men det går att ta genvägar. Det handlar om att förenkla livet på olika punkter, och inte känna att man måste vara perfekt jämt och ständigt. Då frigör man tid som man kan använda till det man helst vill, och livspusslet känns inte som en lika stor belastning.

Några, vitt skilda, exempel på hur man kan göra är de följande.

  • Semestra i husvagn istället för att ha ett sommarställe som kräver en massa underhåll. Det går att inreda en husvagn precis som man vill, även i shabby chic-stilen.
  • Ta hjälp med olika hushållssysslor. I hela landet finns det nu firmor som erbjuder hjälp med fönsterputs, städning m.m. En av dessa firmor hittar man på adressen www.hemmiljo.se.
  • Tillämpa stordrift i det egna hemmet. Gör storkok och frys in, så att det finns mat för lång tid framöver. Baka bröd och utnyttja eftervärmen i ugnen till att rosta egen müsli. Tänk stort, så kommer många praktiska och tidsbesparande idéer naturligt.