Renovera klart innan semestern!

Även då vi tenderar att vistas utomhus allt mer under sommaren så är detta en perfekt tid att renovera och göra fint hemma. På vintern när det är kallt ute och blir mörkt redan innan man går från sin arbetsplats så är det svårt att få något gjort i hemmet. Alla typer av hemmaprojekt tar mycket längre tid på vintern och det är därför många som väljer att göra det nu, under försommaren, eller under semestern. Eftersom man gärna reser bort eller gör andra roliga saker under sin semester är det vanligt att man passar på nu, redan innan semestern, för att förhoppningsvis hinna färdigt i tid till ledigheten.

Som tur är går inte solen ner förrän framåt 22 på kvällarna så hinner man faktiskt med en hel del även efter jobbet. För att inte tala om de långa dagarna man har på helgen. Saker som många väljer att göra själva är till exempel

•    Lägga golv
•    Måla om väggar
•    Byta fönster
•    Slipa parkett
•    Renovera kök etcetera.

Dock finns det vissa saker som man ska avstå från att göra på egen hand om man inte har utbildning för det. Två typiska sådana saker är att renovera badrummet och att glasa in balkongen. Både vid inglasning av balkong och renovering av bad- eller annat våtrum krävs det mycket erfarenhet för att det ska gå bra. Vad gäller badrum krävs det dessutom att man har en VVS-utbildning och våtrumslicens för att försäkringen ska gälla vid eventuella fuktskador.

Så renovera och piffa till där hemma så mycket ni bara vill och orkar, men var försiktiga när det kommer till större projekt som kräver lite mer än bara noggrannhet och intresse.