Skaffa shabby chic enkelt!

Alla har vi en egen stil när det gäller hur vi vill inreda vårt hem. Vissa gillar enkelt och stilrent, andra blandar helt vilt och någon annan älskar shabby chic. Och det gör vi med! Stilen står för accessoarer, möbler och hushållsreskap som kommer från, eller ser ut att vara från, 1900- till 1950-talet. Det vill säga romantiskt och utsmyckat men samtidigt avskalat och elegant. Det är inte massor av små, massproducerade plastgrejer som gäller utan istället vackra föremål med äldre snitt. Det kan vara svårt att hitta vissa möbler som passar in i stilen, som till exempel ett matbord för familjen, men det behöver inte vara det. Faktum är att det är många bord som passar in i stilen, bara så länge de inte är gjorda av bara glas eller till exempel någon form av metall. Det gäller att prova sig fram och hitta sin egen stil i stilen! Det finns dock vissa saker som verkligen kännetecknar stilen och på smp.se kan man läsa det här:

Möbler är ofta loppisfynd som målats vita över många lager av gammal färg, och sedan sandpapprats lätt över de ytor som normalt sett hade slitits för att det äldre träet ska lysa igenom. Detta ger en känsla av mångårigt slitage. Färgerna framför andra är antikvitt eller möjligen pastell. Möbler och tyger i olika vita nyanser står för det “enkla och sparsmakade” i uttrycket. Kombinera sedan det vita med nött porslin, silver, romantiska saker och luffarslöjd.

Det kan alltså vara enkelt att fixa själv om just det matbordet man gillar inte passar in riktigt i färg eller liknande. Det är bara att mål och fixa i ordning för att få ett riktigt snyggt och shabby chic hem!