Shabby chic – en livssstil!

Shabby chic kommer aldrig att dö, det vet vi. Det är lika snyggt som alltid, och ständigt kommer det nya saker att inspireras av. Just därför är det viktigt att vara ständigt uppdaterad på den snygga stilen, och omfamna den till hemmet. Det är en kreativ stil, och därför faller många kreativa människor för den. Trots att det inte är lika inne för den ”vanliga” människan, är den fortfarande lika het. Men för att hålla den vid liv, behöver man självklart uppdateras på vad en kan göra för att få det riktigt shabby-snyggt i hemmet. Här är några härliga tips, vilka ibland glöms bort:

  • En snygg detalj, som många glömmer bort – är besticken. Det är viktigt att ha rätt stil på knivar och gafflar, så det passar in med övriga stilen. Bestick hos matsilver.se är just en sådan sida som erbjuder mycket. De har det rätta utbudet för att passa in i shabby chic stilen, kolla in den dem redan idag!
  • Tänk utanför lådan! Eller snarare, tänk att det inte finns en låda. Det är nämligen helt rätt att gå åt vänster när alla andra går höger. Varför göra som grannarna? Leta efter någonting som gör att ditt hem sticker ut, och våga utmana trenderna.
  • Pyssla själv! Det finns väl inget roligare än att komma hem till någon, ses någonting snyggt – fråga var det kommer ifrån, och få svaret att personen har gjort det själv? Nej, det är verkligen fascinerande när man tänker på vad folk kan åstadkomma, bara med hjälp av kreativitet. Det är också väldigt avslappnande att pyssla, och kan liknas lite med meditation. Tiden försvinner, och plötsligt har man ett resultat. Fantastiskt! Verkligen.

Man ska se inredningen som en livsstil, och leva efter den. Nya projekt, både inne och ute – är någonting som är standard för shabby chic fantasten. Man ska se det lite som att hemmet lever, och hela tiden utvecklas. För även om shabby chic går tillbaka till det klassiska, är det inte bakåtsträvande. Det är snarare så att nymodigheterna avlöser varandra, just eftersom det sticker ut från mängden. En som verkligen har omfamnat shabby chic och dess livsstil är kvinnan i det här reportaget. Hon lever och andas inredning, pyssel och kreativitet – tänk om alla vore så, vilken intressant värld vi hade levt i.