Höstens inredningstrender

Äntligen har den kommit! Hösten. Oj som en har längtat efter att få plocka fram varma filtar och tända fina ljus för att få den där härliga känslan som man bara kan få när det är varmt inne och kallt ute. Kanske är det ovanligt att man fördrar hösten framför sommaren, men det är helt enkelt så att om man gillar shabby chic så passar det sig mer på hösten.

Mängder av tips

Ännu gladare blir man också när man ser att det börjar komma tips och nyheter på vad som är trendigt i inreddningsväg nu till hösten. Exempelvis den här artikeln från Göteborgs Posten där man lyfter fram höstens inredningstrender. Enligt artikeln är det Nordisk retro, naturligt material och mörka färg-skalor som väntar i hemmet nu till hösten och vi har bestämt oss för att gräva djupare i detta och ta reda på vad det verkligen innebär.

  • Mjukt och Nordiskt: Tänk dig tillbaka till 1950-talet och återvinn det enkla och runda. Använd gärna mönster och träslag i lite ljusare toner. Ett tips för dig som vill försöka få till egna möbler i shabby chic anda men samtidigt vara trendig är att klä om stolar med ett blommigt tyg!
  • Rustik industrialism: Detta är någonting vi verkligen gillar. Det ska vara storstadsinspirerat med material och former som är rustika och grovhuggna. Rostigt, buckligt och nött får det gärna vara, i allt från möbler till mindre inredningsdetaljer. Ett förslag är att (om du har betongvägg) att måla den blåvitt med det buckliga från betongen kvar.
  • Mörk dekadens: Smaragdgrönt, bärnstensgult tillsammans med mörka bas toner skapar en snygg dramatik i rummet. Våga leka med det mörka, samtidigt som du håller kvar exempelvis väggar vita och simpla.

I artikeln lyfter de också viktiga material till hösten. De nämner mässing, läder och linne vilket absolut är bra att använda sig av. Vi vill dock också slå ett slag för att använda sig av sten, någonting vi har skrivit om i ett inlägg här.


Ta gärna med dig en inredningstidning ut i det fina höstvädret innan det blir för kallt.