Att inreda miljövänligt och hållbart

Att inreda och leva miljövänligt är inte bara snällt och viktigt för miljön, det sparar även dina pengar att göra av med mindre energi och leva ett enklare liv. Men hur skapar du ett miljövänligt hem?

 

Om du renoverar hemma och vill hitta produkter inom el, belysning och värme som har en miljömedveten lösning som gemensam nämnare ska du titta in utbudet av elmaterial på Elkatalogen.se. Det går med andra ord att hitta även de minsta detaljer som har designats med hållbarhet i åtanke.

Köp miljömedvetna produkter av kvalitet

I en artikel i Metro går det att läsa om hur miljömedvetna val i inredning just nu är trendigt. Många vill skapa sig ett hem där fokus ligger på bra, hållbara produkter och kvalitet. Inte detaljer som kanske är snygga men totalt massproducerade och med kass kvalitet. Det finns allt från miljömärkt diskmedel till återvunna vaser, miljösmarta korgar gjorda av hassel, krukor av returpapper, handgjorda diskborstar i trä, mattor av återvunnet material, kuddar och kläder gjorda av hållbara material. Dels finns det varumärken som har miljösmarta kollektioner, men det finns även de företag som uteslutande jobbar med just miljömedvetna och hållbara produkter. Det viktigaste du själv kan göra är att minska din egen konsumtion och endast köpa kvalitet.

Hållbarhet och miljövänligt hemma

Andra tips på hur du skapar ett miljömedvetet hem finns i en artikel i Expressen. Där får det att läsa om hur du lever mer miljövänligt och dessutom sparar pengar. Det hanrlar om att städa utan starka rengöringsmedel, äter betydligt mindre kött, har en snål dieselbil, flyger så lite som möjligt och försöker använda kläder i mer miljövänliga material. Odla mat själv i pallkrage, på balkong och i trädgårdsland. Göra egna små pads att använda för sminkborttagning och annat, i stället för bomullspads, eftersom odling av bomull kostar jorden mängder av vatten. Läs mer i artikeln som finns länkad till ovan.