Egna husplaner

Det finns en skillnad mellan att köpa en färdig husmodell som sedan levereras i byggsatser eller att köpa material och bygga upp hela huset med en hjälp av en ritning. Väljer man ett hus hur en katalog kommer man att behöva läsa på ordentligt så att man verkligen hittar ett hus som stämmer överens med ens egna önskemål och behov. Bara att hitta rätt husmodell kan, men bör också ta lite tid. Att lära sig av andras historier och de råd som de har att ge, är nyttigt och kan spara mycket tid för egen del.

Chansen att skapa drömboendet

Man bör kontrollera vilka förändringar man själv skulle vilja lägga till. Det kan handla om att installera en billig säkerhetsdörr för att höja säkerheten eller att göra isoleringen tjockare. Att bygga ett hus innebär en mängd olika val som man själv som kommande husägare behöver fatta.

  • Gör en lista på tillägg som är viktiga för ert hus- allt från ändringar i planlösningen till att installera nya ytterdörrar som en säkerhetsdörr.
  • Se till att bra kompetens finns inom projektet- bland annat i form av en utsedd person som kan hålla koll på kvaliteten under bygget.
  • Se till att det finns utrymme i budgeten för oförutsedda utgifter men även för alla de övriga saker som kan tillkomma i början, som brandsäkerhet och att ordna i trädgården.