Skydda hemmet när du är bortrest

Om du ska resa bort på semester eller om du bara ska resa bort över en helg kan det vara bra att veta hur du kan skydda ditt hem från inbrott. Du vill inte komma hem till ett inbrottsdrabbat hus och sedan veta att din försäkring inte täcker stor delar av det. I denna artikel kommer du kunna läsa om hur du skyddar hemmet genom bland annat hemlarm och även det bästa stället att gömma värdesaker på. Att lämna hemmet behöver inte vara jobbigt och trots att inbrott är vanligt är det liten chans att det händer just dig.

Det finns enkla lösningar för dig som vill skydda hemmet från främmande människor. Du kan först och främst köpa ett hemlarm med kameror som är kopplat till din mobil. Då får du samtal när larmet har gått. Ett annat alternativ är att köpa en vakthund, men det är dyrare och kommer med mer ansvar. Innan du lämnar ditt hem ska du vara säker på att du har låst alla dörrar och fönster. Du kan även berätta för dina grannar att du ska bort och fråga om de kan hålla uppsikt över ditt hus. Ditt hus kan även se bebott ut även om du inte är hemma och det gör det med hjälp av timer.

Bästa stället att gömma värdesaker på

Om du ska inreda ditt hem och vill gömma undan värdesaker kan det vara en bra idé att gömma värdesaker i ett kassaskåp uppe på vinden eller i en källare. Har du inte möjlighet till detta kan du bygga om ett extra rum till ett hemligt rum eller förvara ett kassaskåp i en garderob. Ett kassaskåp kan vara det bästa alternativet och det finns också en stor variation på storleken. Du kan ha ett litet som är lätt att gömma undan eller du kan ha ett stort kassaskåp som trots att det syns kommer vara svårt att öppna. Ett annat alternativ är att förvara pengarna i ett bankfack. Idag är det inte lika vanligt med bankfack då fler och fler banker stänger ner. Men du skulle kunna installera ett eget bankfack i väggen som du kan gömma bakom en tavla.