Ge dina möbler en äldre look

Shabby chic-stilen har verkligen blivit populär under de senaste åren. Även om det var först för några år sedan man valde att ge stilen ett namn så är det egentligen bara en ny benämning på en gammaldags och lantlig stil som helt plötsligt blivit väldigt modern. Till skillnad från för säg 20-30 år sedan då alla ville bo i moderna och nybyggda bostäder så är det idag mycket populärt att vilja ha en lantlig inredningsstil trots att man bor mitt inne i city.

Idag är det till och med vanligt att man köper nya möbler och slipar dem för att få dem att se äldre ut. Ett annat alternativ är att måla om sina trämöbler i flera lager av färger och sedan sandpappra dem för att få fram de undre lagren färg och skapa en gammal, sliten känsla och look.

Samma sak kan man göra med sina fönster och andra trädetaljer i hemmet. Så även om man vill ha moderna fönster av hög kvalitet, till exempel sådana man hittar här http://www.drutex-fonster.se/pvc-fonster, så kanske man ändå vill slipa till dem lite för att ge dem en gammaldags känsla. I videon nedan får du tips på hur du gör detta.