Duka middagsbordet i äkta Shabby Chic-anda

Här på Hansons föredrar vi som bekant Shabby Chic när det kommer till att inreda sitt hem. Få inredningsstilar är så trivsamma och ombonade som Shabby Chic samtidigt som skira tyger och ljusa färger bidrar till ett ljust och vackert hem.

När man ska ha gäster på besök så vill man ofta piffa till sin bostad lite extra. En så enkel sak som att duka vackert kan verkligen höja hela stämningen under middagen. För att skapa ett vackert middagsbord i Shabby Chic-stil kan det vara bra att följa nedan tips.

•    En vit duk, gärna i spets, ger ett mjukt och romantiskt intryck till resten av dukningen
•    För att spä på det ljusa, romantiska så är det vackert att dekorera med blomblad av något slag. Självklart helst ljust rosa för att få den rätta Shabby Chic-stämningen.
    När det gäller porslin och bestick finns det inga direkta riktlinjer förutom att de självklart gör sig bäst med ljust porslin. Oavsett inredningsstil så är Gense bestick mycket populära på grund av både utförande och kvalitet.
    Vackrast glas hittar man oftast i second hand-butiker eller antikhandel. Självklart finns det mycket fina, nya glas också men det är något speciellt med den gamla snirkliga stilen som lättast går att hitta i begagnad form.
•    Ett vackert dukat bord blir inte fulländat utan en snygg kandelaber. Är man ute efter en kandelaber i gammaldags, Shabby Chic-stil så hittar man även dessa på antik- eller vintagebutiker.
•    Avsluta med fina servetter, gärna även de i ljust rosa för att matcha eventuella blomblad eller bara för att öka den romantiska, lantliga stilen.

Oavsett hur du väljer att duka så är det garanterat värt att lägga ner lite extra tid och eftertanke på din dukning för att ge dig själv och dina gäster en så vacker och trevlig middagsupplevelse som möjligt.