Vita golv för ett ljusare hem

För att få den rätta Shabby Chic-känslan i ett hem är det viktigt med en ljus grund i inredningen. Att fokusera på ljusinsläppet från fönster är ett sätt att få en ljusare känsla inomhus. Tunga, mörka gardiner i tjocka tyger hämmar ljusinsläppet och ger ditt hem en mörk och murrig känsla. Att istället ha tunna, ljusa gardiner, gärna i spets, ger ett maximalt ljusinsläpp åt ditt hem. Eftersom Shabby Chic-stilen innehåller mycket vitt och pastellfärgat så bler ett hem, inrett i denna fantastiska stil, oftast ljust automatiskt. Ett sätt att ytterligare förstärka känslan av ljus och rymd i ett hem kan göras genom att ha ljusa golv.

Vackra vita golv

Ljust och fräscht

Att ha vita golv i ett hem kanske inte känns som den mest praktiska lösningen rent städmässigt. Med vita golv syns självklart minsta lilla fläck, hårstrå, dammtuss och annat och vita golv kräver därför ett bättre underhåll än till exempel trägolv. Ljuset som vita golv skänker till ett hem gör dock att det för många blir värt de extra dammsugningarna i veckan. Så hur får man då vita golv?

Det finns självklart många olika sätt att skaffa vita golv i sitt hem och inget är egentligen bättre eller sämre än något annat. Egentligen handlar det endast om vilket utförande man tycker är snyggast och vilken budget man har för golven. Det dyraste alternativet, som de flesta dock tycker är snyggast och mest passande i ett hem, inrett i Shabby Chic-stil, är vitbetsade trägolv. För att få dessa golv krävs det dock att man har trägolv i hemmet där man bor. Har man redan trä- eller parkettgolv i hemmet så behöver de slipas och sedan betsas med vitfärgad bets för att få den rätta looken där man ser trät igenom det vita. Detta är lite dyrare och fungerar som sagt bara om man redan har trägolv. Har man istället plastmatta i hemmet kan det dock finnas en chans att det ligger trägolv under. Ta reda på detta innan du bestämmer dig för hur du vill göra med golven. Har man plastmatta kan man alltid måla den med vit golvfärg för att få vita, blanka golv vilket ger ett fräscht lyft till hela hemmet. Ett annat alternativ är att lägga in en ny plastmatta som redan är helvit när man köper den. Förutom träbets, golvfärg och platsmatta så finns det självklart fler alternativ som till exempel klickgolv att köpa i vitt.

Ta en funderare på vilket material som passar ert hem och budget bäst och var inte rädd att lägga in vita golv i hemmet. Ljuset och fräschören som vita golv tillför gör all extra städning helt klart värt det.