Mer inredningsinspiration

Shabby chic är en av få inredningsstilar som antagligen aldrig kommer gå ur tiden eller bli omodern. Denna klassiskt, lantliga stil passade lika bra för hundra år sedan som den gör idag. Idag har den dessutom blivit trendig och överallt ser man tips och inspiration på hur man kan skapa en shabby chic-känsla i sitt eget hem.

Sten och trä är vanliga material när man ska inreda shabby chic-style. Det gäller att tänka lantligt, robust och så vidare. Naturliga och bra material. Mycket trämöbler, gärna slitna i färgen, vackra trägolv, köksbänk i robust sten, kolla till exempel in utbudet på Stencentrum, och så vidare.

Att dekorera med vackra, pastellfärgade rosor, gamla glas- eller kristallvaser, kandelabrar i mässing, skira romantiska spetstyger, gamla omaka trästolar runt köksbordet, vackra trasmattor, skålar och så vidare är det som sätter pricken över i:t i ett riktigt shabby chic-hem. Hitta inspiration via bloggar, tidningar och videoklipp på hur du kan skapa den rätta känslan i ditt hem.

Här får ni lite härlig inspiration: