Mycket att tänka på inför flytt

Att flytta till ny bostad kräver mer planering och energi än vad man kan tro. Här kommer tips på viktiga saker att ordna och ha koll på innan flyttlasset går.

Den moderna människan flyttar mer än någonsin, familjer flyttar till större eller mindre, ungdomar flyttar hemifrån och sedan hem igen över en period när ekonomin tryter osv. Enligt Sveriges Radio flyttar även många äldre på grund av rädsla för fallolyckor. Att flytta innebär inte bara att packa ihop sina grejer och flytta över dem till nästa boende. Det är en omställning psykiskt och det kan vara lätt att glömma bort saker under förberedelserna för flytt.

Ta hjälp

En viktig aspekt att fundera över när man planerar för en flytt är om man ska ta hjälp eller inte. Om man har mycket saker och ska lämna ifrån sig sin gamla bostad samma dag som man får tillträde till sin nya är det viktigt att tänka logiskt. Det är lätt att ta ut sig och det finns enkla saker som kan ge mer tid till att komma i ordning. Vänner och familj är många gånger hjälpsamma men flytten kan inte vara beroende av deras närvaro. Lugna nerverna genom att kontakta Spodra för professionell hjälp med exempelvis flyttstäd eller flytttransport.

Förberedelser lätta att glömma

Många tror att det bara är att flytta över sina abonnemang och avtal enkelt och smidigt när man flyttar. Det kan stämma i vissa fall, men inte sällan behövs uppsägning av gamla abonnemang och uppstart av nya då alla avtal inte är förmånliga för den nya bostaden. Enligt Villaägarnas Riksförbund är det smart att vara ute i god tid gällande de flesta ändringar och nyteckningar då bredbandsbolag, kommuner och adressändring har ofta några veckors vänte- och handläggningstider. På denna facebooksida kan du läsa mer om flyttstäd och flytthjälp, var även här ute i god i tid för att säkerställa att tjänsterna går att boka till det planerade flyttdatumet.