Styla och sälja din bostad

Oavsett hur bostadsmarknaden ser ut så är det alltid människor som säljer sina bostäder för att köpa ny. Människors livssituation kommer alltid förändras och helt plötsligt kanske man måste flytta till en ny stad eller ett nytt land, köpa ett större boende på grund av tillökning i familjen eller helt enkelt köpa nytt för att man har fått bättre, eller sämre, lön och helt enkelt vill ha en ny bostad.
 
Röda tulpaner i vas

Något som de flesta har en tendens att underskatta, när det är dags att sälja bostad, är lägenhetens styling inför fotografering och visning av bostaden. Även om de flesta som köper en ny bostad räknar med att måla om, kanske göra någon mindre renovering etcetera så är det viktigt att man får en bra känsla när man är och tittar på bostaden. Så bara för att man med största sannolikhet kommer göra om lite i bostaden man köpt så betyder inte det att det inte har någon betydelse hur lägenheten eller villan ser ut när man tittar på den. Så vad ska man då tänka på när man ska styla sin bostad inför en fotografering och visning?

Bra att ha i åtanke

•    Här uppe i norr har vi ett större sug och behov av ljus än längre söderut. Självklart beror det på att vi har väldigt många mörka månader under ett år och längtan efter ljus är därför alltid väldigt stor. Se till att inreda ditt hem med ljusa textilier och färger och täck inte för fönster och ljuskällor med tunga, mörka tyger som inte släpper igenom ljus. Häng istället upp ljusa, skira gardiner som släpper in dagsljuset i ditt hem.
•    Något som verkligen kan lyfta ett helt hem är vackra, färgglada snittblommor i olika färger. Idag är det många som väljer att nästan uteslutande inreda hemmet i vitt. Vita möbler, vita väggar och vita golv är inte allt en ovanlig syn i de svenska hemmen. Att i ett sådant hem bryta av med lite glada färger på snittblommor, soffkuddar och andra smådetaljer är därför ett mycket bra sätt att sätta färg och en ombonad känsla på hemmet.
•    Plocka undan privata foton, lappar och teckningar etcetera. När man kommer på en visning vill man kunna leva sig in i hur det skulle vara om man själv bodde där, inte få känslan av att man verkligen är i någon annans hem.