Så blir flytten smidig och enkel

När du ska flytta ner ditt hem i flyttkartonger finns det massor med saker som är bra att tänka på. Det finns mycket som du kan göra för att flytten ska bli bra, enkel och konfliktfri. Planering och organisering är nyckeln till en lyckad flytt.

Att flytta från en bostad till en annan kan kännas som en omöjlig uppgift men flytten kan faktiskt gå som en dans med lite ordning och planering. Bor du i Norrköping finns det massor av hjälp som du kan använda dig av. Det finns bland annat flyttstäd i Norrköping som du kan boka. När du anlitar flyttstäd av bostaden som du lämnar är det något som kan frigöra enormt mycket tid och energi. Du kan alltid be om en offert om du är intresserad av att anlita flyttstäd. Om städningen mot förmodan inte skulle hålla måttet har du 30 dagars garanti. Var ärlig med dig själv när det kommer till städningen. Fråga dig själv om du verkligen vill göra det själv och om du har den tiden det tar.

Anlita professionell flytthjälp

Att flytta innebär mycket planering och organisering och för att underlätta ytterligare kan det vara värt att anlita en flyttfirma som kommer och bär ut alla möbler och kartonger och kör allt till den nya bostaden där de bär in allt. Genom att anlita professionell flytthjälp kan du få tid till annat som du behöver göra med flytten, du slipper bära tunga saker med risk att skada dig och du minskar risken att hamna i konflikt med resten av familjen om du har en sådan. Att bära tunga kartonger och möbler gör dig fysiskt utmattad vilket ökar risken för diverse konflikter. Det är bättre att du lägger fokus på att ta dig till den nya bostaden.

Börja flyttpacka i tid

När du ska flytta är det en bra idé att börja med flyttpackningen i god tid. Du kan börja med sådant som finns i förråd och som inte används i vardagen. När du packar ihop förrådet är det en bra idé att passa på att rensa. Kasta, skänk eller sälj saker som du inte har någon användning för längre. Ju mindre du behöver flytta desto bättre. Ett tips när du ska köpa kartonger är att det behövs en kartong per kvadratmeter. Köp hellre några fler kartonger än du tror att du behöver.

Tips inför flytten

När du ska flytta kan det vara värt att ta ledigt på själva flyttdagen för att helt kunna fokusera på flytten. Att ta ut en semesterdag kan vara värt för att slippa stress. Ett annat tips som du kan ta med dig när du ska flytta är att om det är möjligt behålla din gamla bostad några dagar efter att du har fått tillträda till ditt nya hem. Det kommer att göra det mindre stressigt och flyttstädningen hinner göras innan de nya ägarna får tillträde. Försök att planera flytten noggrant, du kommer tacka dig själv för att du gjort det. Glöm inte att flytta och säga upp avtal, anmäla flytten till Skatteverket, adressändra och försäkra ditt nya hem.

Bra tips när du ska underlätta flytten:

• Boka flytthjälp.
• Anlita flyttstäd.
• Planera packningen.
• Hantera avtal och försäkringar i god tid innan.
• Planera själva flyttdagen.