Shabby Chic i badrummet

Shabby chic fortsätter att vara en fantastiskt snygg trend, som passar till alla rum. Och trots att rykterna säger att det är ute, så lever stilen vidare. Det är nämligen så att en stil inte kan vara ute – det är snarare så att ibland förstår fler stilen, ibland förstår färre. Shabby chic går alltid att utveckla, den passar överallt – och just därför kommer den att för alltid existera.

Någonting som det inte pratats om så mycket, är hur man får till shabby chic-stilen i badrummet. Och egentligen är det nog ganska vanligt att folk tänker att man inte kan göra speciellt mycket med badrummet rent inredningsmässigt. Sanningen är dock att det finns massvis att göra. Till att börja med, om en ska ha shabby chic, bör man ha vitt och enkelt kakel, men kanske med en snygg detalj. Hör av dig till dina kakel och klinkerleverantörer så vet de garanterat vad som passar. När det väl är ordnat så handlar det om detaljer. Som så ofta med Shabby Chic är det detaljerna som sätter standarden. Varför inte ta in en stor och gammal klocka i badrummet? Och kanske ha ett klassiskt badkar? Ha gärna ljus också, det ger värme i den kalla shabby chic stilen. Trasmattor, slitna handdukstorkare, väster och en mycket växter ger också en härlig känsla. Underskatta inte ditt badrum, det kan bli ett av husets bästa rum. Så här skrivs det i en artikel om badrum:

Inred ditt badrum i grå toner, det står fint mot vitt porslin. Har du dessutom en kakelugn i det stora badrummet är det perfekt. Sköna textilier och väldoftande oljor och krämer gör det till husets bästa rum.

Kolla också in bildserien, den är väldigt inspirerande. De kallar det inte shabby chic, men det syns långa vägar att det är just vad det är.