Smarta lösningar & personliga val

Shabby chic är ett uttryck för den lantliga och den romantiska idyllen. Men Shabby chic är kanske inte stilen som passar alla hem. Men vad man ska komma ihåg är att man inte behöver bestämma sig för en viss stil som man sedan kör fullt ut, det är helt tillåtet att blanda mellan olika inredningsstilar.

Inredning med smarta saker

Vi kan alla bygga om och inreda våra hem så att det är fulla av smarta saker och lösningar, anpassade efter hur just vi skulle vilja leva. Så tänker man bland annat här, där man pratar om att kunna bygga smarta lösningar i ett kök:

”Få saker är tristare att rengöra än dammiga, flottiga ovansidor av köksskåp. Ett enkelt städknep är att täcka ytan med plastfolie som sedan bara behöver bytas ut då och då, men lyxigast är förstås att bygga förvaring ända upp till taket.”

När man gör om i sitt eget hem behöver man inte tänka utifrån hur det brukar se ut i ett hem, eller i ett specifikt rum som ett kök. Smarta saker kan vara det just för dina egna personliga behov, och den egna smaken. När allt kommer omkring är det en själv som inte bara ska leva och bo utan också trivas. Vill man ha ett kök utan överskåp, och istället lösa förvaringen på andra sätt så fungerar det lika bra. Samma sak gäller med de material som man vill ha i sin inredning. Vi är ofta övertygade om att kakel och trä är det som krävs i både kök och badrum, men både inredningsdetaljer och större renoveringar kan göras i helt andra material som glas, metall och betong.