Inred badrum med badkar

Det finns många sätt att inreda badrummet på, och om du har ett större badrum finns flera anledningar till att skippa ståduschen och i stället installera bubbelbad eller vanligt badkar – det har massor av välgörande effekter.

Vintertid är det många som gärna kryper ned i ett varmt badkar, men varför inte lyxa till det lite extra? Hos Badspecialisten, på adressen https://badspecialisten.se/, finns massvis av olika bubbelbad att välja bland, både för inomhus- och utomhusbruk, och visst är badkar något att satsa på, det finns nämligen flertalet goda och välgörande skäl att välja bad framför dusch. Visste du till exempel att ett varmt bad rent av bränner kalorier? Enligt forskare i Oregon, USA, så bränner ett avslappnande varmt bad lika många kalorier som en promenad och sänker dessutom blodsockret. Något som Expressen också skriver är hur forskaren Steve Faulkner menar att badet också har en antiinflammatorisk förmåga, som han menar kan reducera kroniska inflammationer.

Tips på smart inredning i badrummet

Ett badkar tar visserligen upp en del plats i badrummet, men med tanke på badets välgörande effekter så är platsbristen väl värd. Plus att det finns massor av tips på hur man kan inreda badrum med lite plats i på smartare och genomtänkt sätt. Till exempel har Residence Magazine samlat ihop 7 inredningstips på hur man kan inreda det lilla badrummet – och dessa knep och knåp kan man även använda sig av för att inreda ett större badrum med badkar för att platsoptimera. Vi i villa skriver dessutom tips på smarta förvaringslösningar att ta fasta på såsom att:

  • Sätta upp duschhyllor i samma färg som ens kakel för att göra dem ”osynliga”.
  • Använda rullvagnar för förvaring av handdukar med mera.
  • Använda tvättställ med lådor eller skåp under för att förvara saker som annars skräpar ned.
  • Sätta upp krokar med dubbelhäftande tejp på olika höjd i stället för att borra.
  • Rensa bort allt onödigt ur badrummet för mer plats