Glöm inte det lilla rummet

Man brukar säga att köket är hemmets hjärta och så kan det ju garanterat vara i många hushåll. Älskar man att laga mat och umgås helst med sina vänner över en matlagningssession och middag så är köket självklart en central punkt. För de som kanske hellre slår sig ner i soffan med ett glas rött och njuter av en bra film tillsammans med sina nära och kära, är antagligen vardagsrummet det rum som toppar listan över favoriter.

Dekorativa ljus

Det lilla rummet

Idag ska vi dock inte fokusera på varken köket eller vardagsrummet. Det handlar faktiskt inte heller om sovrummet. Eller hallen för delen. Nej, idag lägger vi full fokus på det lilla underbara rummet vi kallar för badrum. Även om detta inte är ett sällskapsrum så kommer familjens medlemmar spendera tid i detta rum flera gånger varje dag. Även gäster till familjen kommer med största sannolikhet att besöka detta lilla nödvändiga rum.

Så självklart ska man alltså inte försumma det här rummet bara för att det är litet. Har man inrett resten av hemmet i Shabby Chic-stil är det väl självklart att även badrummet ska få samma behandling och uppmärksamhet.

Idag kan man hitta massvis med bra badrum inspiration på internet och behöver inte köpa dyra inredningsmagasin för att bli inspirerad. Har ditt badrum fönster så blir det ännu vackrare med hjälp av vita spetsgardiner. Sitter fönstret i duschen kan det dock vara bra att ha ett tyg som tål att bli blött och fuktigt. Att placera ut vackra doftljus i badrummet gör mycket för den fräscha och ombonade känslan. Torkade blommor är ett måste i alla rum inredda enligt Shabby Chic. Lägg en vacker, torkad, rosbukett uppe på badrumsskåpet, hyllan eller tvättpelaren för att skapa en romantisk känsla även i badrummet. Med en gosig matta på golvet samt vackra askar och glas istället för tråkiga tandborstmuggar i plats så kommer ni garanterat vilja spendera mer tid i hemmets, antagligen, minsta rum.